Om oss

Velkommen til oss i BioFoto Nordland
BioFoto Nordland ble stiftet februar 2010. Foreningen er åpen for alle naturfotografer. Med mange entusiastiske medlemmer er BioFoto den største foreningen for naturfotografer i Norge, og en av de største fotoklubbene.

Vi arrangerer turer, foredrag og lokale samlinger der natur og foto er sentrale elementer i et sosialt og inkluderende miljø.

Ønsker du mer informasjon?
Send oss gjerne en epost eller ei melding via vårt kontaktskjema.

Foto: Lise Mari Løvstrand

BioFoto – vår landsomfattende forening.
Foreningen er åpen for alle naturfotografer. Med mange entusiastiske medlemmer er BioFoto den største foreningen for naturfotografer i Norge, og en av de største fotoklubbene. Foreningen ble opprettet i 1979, og har som mål å være et faglig og sosialt forum med det gode naturbildet i sentrum.

Styret i Biofoto er allsidig sammensatt, med representanter fra hele Norge. Lokallagene er fordelt etter naturlige regioner over hele landet, fortrinnsvis knyttet til de største byene i regionene.
BioFoto gir ut Naturfotografen fire ganger i året. Medlemsbladet gjenspeiler virksomhetens aktiviteter og er gjennom egen kvalitet alene verdt et medlemskap i BioFoto. Fotokonkurransen er den neste store virksomheten til foreningen. Har kjempes det om heder og ære og en stadig utfordring av hver enkelt til å presentere det beste naturbildet i foreningen. Her er også en intern lokallagskonkurranse.

Litt mer om medlemsbladet Naturfotografen.
Bladet er først og fremst skapt av og for BioFotos medlemmers glødende interesse for foto og natur. Naturfotografen skal være en kilde til inspirasjon, et medium egnet for å skape en avslappende stund i sofakroken eller kilde til ny kunnskap om naturfoto. Tidsskriftet er også et talerør for medlemmer og en informasjonskanal for medlemmene i BioFoto. Her er alle velkommen til å selv bidra med stoff og bilder til magasinet. Har du en skriveglød og i tillegg gleden du har over å være fotograf; hvorfor ikke ta oppfordringen å sende inn en fotoartikkel.
BioFoto er medeier i NNFF (Norsk NaturFoto Festival) Her blir foreningens virksomhet og enkelte lokallag og medlemmer presentert for et større publikum. Det viktigeste av alt. BioFoto er en organisasjon som ivaretar enkeltmedlemmer i lokallagene og arrangerer turer, foredrag og lokale samlinger der natur og foto er sentrale elementer i et sosialt og inkluderende miljø. BioFoto Nordland er i vekst, det samme er Biofoto sentralt.